Spring naar inhoud


Ongepaste telefonade in de trein

Beste Beatrijs,

Dagelijks reis ik met de trein. Ik kan mij enorm storen aan mijn medepassagiers: van de veel te luide (en volstrekt onzinnige) telefoongesprekken tot aan de penetrante geur van een vette hap in een overvolle treincoupé. Meestal weet ik mij er mentaal van te distantiëren. Laatst kwam ik echter een staaltje ongegeneerdheid tegen, waar ik geen raad mee wist. Een meisje van een jaar of 20 tegenover mij besprak op luide toon haar abortusplannen aan de telefoon. Ze sprak over ‘het weg laten halen’ en ‘het is toch nog geen kindje’, en deelde haar gespreksgenoot de precieze tijd en datum mee waarop dit zou plaatsvinden. Dit alles op luchtige toon. Ik werd er misselijk van. Hoewel de overige reizigers haar absoluut gehoord moeten hebben, bespeurde ik bij hen geen verontwaardiging of geschoktheid. Hoe te handelen als je ongewild toehoorder bent van zo’n verbijsterend ongepast gesprek?

Ongewenste intimiteiten

Beste Ongewenste intimiteiten,

Als mentale distantiëring niet meer lukt, blijft alleen fysieke distantie over: verkas naar een andere coupé.

Artikelen in Reizen, Telefoon.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan