Spring naar inhoud


Kritiek pareren

Beste Beatrijs,

Onlangs stond ik (vrouw) met vier zakelijke kennissen rond een statafel op een receptie van het werk. Op de tafel stonden een glas met nootjes en een bord met stukjes kaas en worst. Degene naast mij nam een schepje met nootjes. Daarna nam ik er twee achter elkaar. Het glas was nog ruim gevuld voor andere belangstellenden, die uitsluitend kaas en worst namen. Na mijn tweede schepje riep een van de aanwezigen die ik alleen ken van de vergadertafel en de mail: ‘Zo hé! Jij neemt veel!’ Ik vond dat gênant en ongepast. Hoe had ik kunnen reageren? Overigens was het bord met kaas en worst binnen no time leeggegeten – niet door mij – en bleven de nootjes verder onaangeroerd.

Te veel nootjes

Beste Te veel nootjes,

Passief-agressieve opmerkingen die nergens op slaan kunt u het beste negeren. Alle aandacht die u eraan zou besteden maakt het alleen maar groter. Een grapje maken zou een reactie kunnen zijn: ‘Ben jij hier degene die de consumpties moet turven? Succes ermee!’ is een voorbeeld, maar met een minachtende blik die uitdrukt: ‘Heb je ergens een probleem mee?’ hebt u de zaak ook afgehandeld.

Artikelen in Collega's, Eten en drinken.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Renzo schrijft

  Wat Beatrijs zegt: laten gaan.
  Mensen (ik ook hoor, en ik vrees vragensteller ook wel eens, maar vast op andere gebieden) zeuren nu eenmaal graag.

 2. Lilith schrijft

  Ik zou gezegd hebben; ‘Oh, sorry joh, wilde jij ook? Er is nog wat over, gelukkig.’ En direct het schepje ophouden en aanbieden om haar handen vol te scheppen.
  Als ze dan mompelt; Nee, nee, ik hoef niet.’ dan zeg je; ‘Oh nou gelukkig maar. Dan kan ik hiervan gaan genieten.’

 3. mari schrijft

  Ik had gereageerd met alle nootjes die in het schaaltje lagen in een keer naar binnen te schuiven en daarna zeggen dat noten erg gezond zijn en vol zitten met gezonde vetten. (Mits het geen gefrituurde en gezouten pinda’s zijn natuurlijk)Sommige HTML is toegestaan