Spring naar inhoud


Felicitaties op bruiloft voorkomen

Beste Beatrijs,

Over enkele maanden geven mijn vriend en ik een feest ter gelegenheid van ons huwelijk dat de dag erop voltrokken wordt. Alle gasten worden om 16.00 uur verwacht en wij arriveren om 16.30 uur. Een paar vraagjes waar ik (mijn familie kennende) mij toch wel zorgen om maak:

Hoe voorkom ik dat wij belaagd worden met zoenen en praatjes als wij binnenkomen? Er komen 100 man! Hoe voorkom ik dat mijn familie ons opwacht met camera’s en camcorders? Mjn vriend haat het om gefotografeerd te worden!

Bruidegom in spe

Beste Bruidegom in,

U kunt op de uitnodiging aan uw familie en vrienden als PS’je dringend verzoeken om geen camera’s / videorecorders / camcorders / mobiele telefoons met ingebouwde camera of wat voor opnameapparatuur dan ook in stelling te brengen, omdat u daar geen prijs op stelt.

U kunt genodigden er niet van weerhouden om u te feliciteren / te zoenen / te omhelzen / de hand te schudden / op de schouders te kloppen / aan te spreken / praatjes te maken, kortom enthousiasme te betonen. Ik bedoel, het is uw bruiloft! Wat wilt u dan dat de gasten doen, als dat allemaal niet mag? Dat ze de televisie aanzetten en zich verder gedragen alsof u niet bestaat? U geeft een feest, dus krijgt u aandacht van de gasten. Als u met rust gelaten wil worden, moet u geen feest geven.

Artikelen in Bruiloft, Familie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Hanna schrijft

    Wat een reactie.
    Ik snap de vraag. Wij als ceremoniemeesters geven de gasten een ballon, zo ziet het bruidspaar bij wie ze nog langs moeten gaan om gefeliciteerd te worden. Hebben degene ‘gehad’ dan gaat de ballon omhoog richting het plafond

  2. Marie Antoinette schrijft

    De ceremoniemeesters kunnen bij de uitnodiging een brief toevoegen met extra informatie over b.v. kleding, kado’s en een toelichting op de wijze van feliciteren.
    Zoals Hanna hierboven al schrijft zijn Helium balonnen erg handig. Of bloemen o.i.d. Het bruidspaar gaat alle gasten langs om felicitaties in ontvangst te nemen. Alle gasten kunnen gezellig door praten en hoeven niet eindeloos in de rij te staan. Het bruidspaar kan voor alle gasten de tijd nemen. Heb dit op deze wijze al een aantal malen toegepast en dit werkt perfect.Sommige HTML is toegestaan