Spring naar inhoud


Een misplaatste vraag naar loyaliteit

Beste Beatrijs,

Mijn ouders (zeventigers) hebben al dertig jaar een slechte relatie, maar wonen nog wel in hetzelfde huis. Waarom, dat begrijpen alleen zij twee. Ze leiden aparte levens. Mijn moeder wil niet samen met mijn vader op een familiegelegenheid zijn. Ze ontloopt hem ook in huis. Mijn vader heeft geen probleem met de aanwezigheid van mijn moeder. Elk jaar met mijn verjaardag loop ik weer tegen hetzelfde aan: ik nodig hen beiden uit en dan is mijn moeder verongelijkt. Ik moet toch begrijpen dat zij dan niet kan komen? Ze vindt dat ik haar tekort doe en dat ze het recht heeft om ook eens naar mijn feest te komen zonder dat mijn vader daar is. Ik vind dat ze mij daar geen partij in moeten maken. Ben ik niet loyaal tegenover mijn moeder?

Onder druk gezet

Beste Onder druk gezet,

Zelfs als uw ouders wel gescheiden waren en apart woonden, zou u hen nog steeds allebei voor uw verjaardag kunnen uitnodigen! De vraag van uw moeder om uw vader niet uit te nodigen, omdat ze ook wel eens alleen naar uw feestje wil is buitengewoon aanmatigend. Het ligt nogal voor de hand dat u aan uw beide ouders loyaal wil zijn en niet de wens van de een wil honoreren ten koste van de ander. Zo moeilijk is het niet om op een bijeenkomst te zijn waar de gehate ander ook rondloopt. Uw moeder hoeft zich ter plekke niet met uw vader te bemoeien, geen gesprekken te voeren en geen ruzie te maken. Zij kan hem eenvoudig negeren en zich met andere aanwezigen onderhouden. Als ze hem helemaal niet wil zien, kan ze thuis blijven, waar ze hem een paar uur later alsnog tegen het lijf loopt.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Ouders en volwassen kinderen, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jaap schrijft

    Helemaal met Beatrijs eens. IK heb dit zelf ook meegemaakt. De verongelijktheid van uw moeder is geheel voor haar rekening. Ze heeft geen rechten op een vaderloos feestje en ze moet vooral bij zichzelf te rade gaan wat ze voor haar kind over heeft. En u geeft terecht aan dat u als kind hierin zeker geen partij bent. Uw loyaliteit is dus ook op geen enkele manier in het geding. Blijf uw ouders vooral samen uitnodigen – en probeer deze situatie voor uw eigen gevoel wat losser te bekijken.Sommige HTML is toegestaan