Spring naar inhoud


Doodsbericht op vakantie

Terwijl mijn moeder met vakantie is, pas ik op het huis. Vandaag zat er een overlijdensbericht bij de post van een goede vriendin van mijn moeder. De begrafenis zal plaatsvinden op de dag van mijn moeders terugreis, dus zij zal daar niet bij kunnen zijn. Moet ik mijn moeder hier toch over inlichten? Ik vrees dat ze dan niet meer van haar vakantie zal kunnen genieten. Of moet ik kijken of er eventueel een vroegere vlucht is?

Breng uw moeder op de hoogte. Dan kan ze zelf beslissen of ze haar terugreis wil vervroegen. De kans is groot dat het niet mogelijk is om een eerdere vliegreis terug te nemen, tenzij voor veel geld. Of uw moeder die moeite wil doen, is aan haar om te besluiten. Wanneer u haar dit droeve bericht onthoudt om haar vakantie niet te bederven, kiest u voor haar wat het beste is en mensen kiezen liever zelf. Ook al kan er niets worden veranderd aan het vluchtschema en zal uw moeder noodgedwongen de begrafenis missen, ze zal het achteraf niet prettig vinden als u haar welbewust in onwetendheid hebt gelaten, en die vakantie is in zekere zin toch al bedorven – is het niet nu dan toch later met terugwerkende kracht.

Artikelen in Dood en begrafenis.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Truusje schrijft

    Eens met Beatrijs. Iets dergelijks maakte ik mee toen mijn schoonmoeder opgenomen moest worden toen ik die avond in een uitvoering van de Matthaüspassion zong. De volgende dag vond de familie het zeer te waarderen dat ze me heeft willen ‘sparen’, anders zou ik niet geconcentreerd genoeg kunnen zijn. Ik vond dat ronduit onprettig omdat er inderdaad voor jou wordt beslist. Ik werd er op afgerekend met de woorden: je weet het niet eens op waarde te schatten.Sommige HTML is toegestaan