Spring naar inhoud


Appen achter het stuur

Beste Beatrijs,

Mijn broer laat zijn telefoon niet met rust tijdens het rijden. Elke paar minuten haalt hij het ding tevoorschijn en bekijkt dan irrelevante zaken zoals zijn whatsapp. Zijn blik wordt daarbij van de weg afgewend. Ik word hier erg nerveus van en vind dit gevaarlijk. Zijn vriendin en andere familie zijn het met me eens. Ik had het al eens eerder tegen hem gezegd, maar toen ik hem er laatst nog eens op aansprak, reageerde hij zeer giftig en dreigde mij uit de auto te zetten. Ik denk dat hij mijn bezwaar als een aanval op zijn kwaliteiten als chauffeur ervaart. Moet ik voortaan mijn eigen vervoer regelen of doorgaan met wat mijn broer ‘gezeur’ noemt?

De chauffeur appt

Beste de chauffeur appt,

Natuurlijk moet u uw broer aanspreken op zijn app-gedrag! En zijn vriendin, andere familieleden, welke passagier dan ook, moeten dat ook doen. Appen achter het stuur is gevaarlijk, er kunnen doden bij vallen en afgezien daarvan is het strafbaar. Wie door de politie wordt betrapt krijgt een fikse boete. Er wordt op dit moment nota bene een overheidscampagne (Rij Mono) gevoerd tegen appen in het verkeer. U zou uw broer toch ook tegenhouden, wanneer hij met een fles wijn achter zijn kiezen aanstalten maakte om een eindje te gaan rijden? Deel hem mee dat u voortaan alleen nog met hem meerijdt op voorwaarde dat hij zijn telefoontje aan u in bewaring geeft tijdens de rit. Raad de rest van de familie aan hetzelfde te doen.

Artikelen in Broers en zussen, Internet en e-mail, Reizen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Henna schrijft

    Uit principe nooit meer bij uw broer instappen, voor uw eigen veiligheid.
    Hij weet beter, maar handelt er niet naar, levensgevaarlijk en het inleveren van zijn mobiel zal hij wel niet doen en doet men slechts bij kinderen.
    In mijn zeer drukke stad Rotterdam, zie ik elke dag telefonerende sukkels, ook op de fiets!Sommige HTML is toegestaan