Spring naar inhoud


Meebetalen aan verkeersboete?

Beste Beatrijs,

Een tijdje terug werd mijn auto bij een aanrijding buiten mijn schuld total loss gereden en ik moest snel op zoek naar een nieuwe. Gelukkig vond ik een goede vriend bereid om met mij te gaan kijken naar een paar tweedehands auto’s. Onderweg zag ik een flitspaal waar ik mijn vriend op attendeerde. Mijn waarschuwing bleek te laat, want een week later ontving hij een boete van 70 euro. Mijn vriend vindt dat ik de helft van de boete moet betalen. Enerzijds is hij vaak bereid om mij en andere vrienden kosteloos mee te laten rijden, anderzijds is hij een notoire hardrijder die regelmatig boetes krijgt en vind ik niet dat ik daar de dupe van moet zijn. Wat vindt u?

Wie betaalt het hardrijden?

Beste Wie betaalt het hardrijden,

De boete is voor degene die de overtreding heeft begaan, niet voor de meerijder. Als uw vriend met zijn grootmoeder en drie oude tantes in de auto had gezeten, zou de boete ook niet door vijf gedeeld worden, toch? Wat niet wegneemt dat u in dit geval best kunt aanbieden om de helft te betalen, omdat uw vriend bezig was met u een dienst te bewijzen. Uw financiële bijdrage aan de boete zou dan een bedankje zijn voor zijn chauffeursdiensten. Maar nog steeds zou het gaan om een gunst die u verstrekt, een verplichting is het niet.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Peer Doevendans schrijft

    U heeft hem gevraagd te rijden – niet om de verkeersregels te overtreden. Uw vriend had gewoon minder hard kunnen en moeten rijden. Als hij kiest voor te hard rijden, moet ie ook zo stoer zijn om de consequenties te dragen. Wat een flauwe vent … ik zou hem vierkant uitlachen!Sommige HTML is toegestaan