Spring naar inhoud


Geen postadres, wel e-mailadres

Beste Beatrijs,

Ligt het aan mij als ik de huidige opstelling van organisaties, bedrijven en particulieren onbeschoft vind, wanneer zij als enige mogelijkheid om te reageren een e-mailadres of website geven? Ik vind steeds minder een gewoon postadres of telefoonnummer onder publicaties, dus staan wij (niet-computerbezitters) al jaren aan de kant. Zelfs uw Trouw weet in het artikel ‘Afscheid van de brief’ niet hoe het hoort en scheept ons weer af met een website. Hoe denkt u hierover?

Liever met de pen

Beste Liever met de pen,

U beklaagt zich over het feit dat organisaties, bedrijven en particulieren alleen e-mailadressen vermelden als reactiemogelijkheid. U hebt gelijk dat er altijd een postadres te vinden moet zijn om een brief naar toe te sturen. Voor kranten is dat ook zonder uitzondering het geval. Als u een brief naar Trouw wil sturen, kunt u het postbusadres bovenaan op de voorpagina vinden. Met particulieren (familie, vrienden, kennissen) zult u ook geen probleem ondervinden. Die staan toch gewoon in uw adresboekje?

Dat bedrijven en instellingen de voorkeur geven aan reacties via e-mail kunt u hen niet kwalijk nemen. Meer dan 90 procent van de Nederlandse huishouden beschikt over een computer, dus de meeste mensen voeren hun correspondentie via e-mail. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Dat is nu eenmaal het efficiëntst. Als Trouw een wedstrijd ‘wie schrijft de mooiste brief’ onder lezers houdt, dan willen ze die teksten graag via internet aangeleverd krijgen, daar kan ik inkomen. Geschreven teksten kosten veel meer tijd om te verwerken (in dit geval kopiëren, verspreiden onder juryleden, intikken om op de website te plaatsen).

De geschreven brief is onmiskenbaar en onontkoombaar op z’n retour. Ik raad u aan om aan te haken bij deze ontwikkeling en ook een computer te nemen. Ze zijn allang niet meer duur, en u hebt met wat hulp van een cursusje of een kennis of familielid binnen een mum van tijd onder de knie hoe het werkt. Los daarvan moet er natuurlijk altijd een postadres beschikbaar zijn. Als u een adres of telefoonnummer zoekt van een bedrijf of instelling, kunt u het opzoeken in het telefoonboek. Via internet beschikt u automatisch over de telefoongids van heel Nederland. Handig hoor!

Artikelen in Internet en e-mail, Post, Zakelijke relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan