Spring naar inhoud


Vreemd uitnodigingsbeleid

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 28. Binnenkort gaat mijn broer trouwen. Ik verheug me hier erg op. Probleem is alleen dat mijn vriendin niet is uitgenodigd voor de festiviteiten overdag, maar pas in de avond welkom is. Voor de vriendin van mijn zusje geldt hetzelfde. Mijn vriendin vindt het niet erg en komt graag naar het feest, maar ik vind het heel jammer dat ze er overdag niet bij is, omdat het de bruiloft is van iemand die zo dichtbij mij staat. Wat nu te doen?

Partner mag niet komen

Beste Partner mag niet komen,

Normaal gesproken zijn partners van broers of zussen altijd welkom op de bruiloft van een broer of zus. Dus als u uitgenodigd bent als daggast, is het vreemd dat uw vriendin pas ‘s avonds welkom is. Hetzelfde geldt voor de vriendin van uw zusje. Die zou ook overdag welkom moeten zijn. Ga eerst eens bij uw broer informeren naar de reden van deze uitsluiting. Heeft het soms te maken met lesbische relaties? Dat is echt een slechte reden om iemand niet uit te nodigen. Homo of hetero zou niet moeten uitmaken. Enfin, bespreek het met uw broer, en u hoort wel wat er aan de hand is.

Artikelen in Bruiloft, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. S. schrijft

    Wat als het wel met de lesbische relaties te maken heeft? Beatrijs noemt haar eigen persoonlijke keuze maar dat is hier niet het punt. Als dit de reden is is dat ook een reden van het echtpaar. Dat mag je ook respecteren als zusters, of niet. Leven en laten leven moet wel van 2 kanten komen.Sommige HTML is toegestaan