Spring naar inhoud


Je partner voorstellen

Beste Beatrijs,

Bij ontmoetingen met mensen die ik niet ken, maar mijn man wel, vergeet hij regelmatig om mij aan deze mensen voor te stellen. Dit gebeurt zowel bij toevallige ontmoetingen op straat, als op recepties of feestjes. Wanneer hun gesprek wat langer duurt, stel ik mezelf dan maar zelf voor. Ik ervaar dit als buitensluitend. Wanneer ik hem hierop attent maak, krijg ik te horen dat hij het helemaal niet zo bedoelt en dat ik niet zo pietluttig moet zijn. Oorspronkelijk kom ik niet uit Nederland en als buitenlandse heb ik wellicht verwachtingen die hier niet opgaan. Ben ik pietluttig?

Erbij bungelen

Beste Erbij bungelen,

Nee, u bent niet pietluttig, en in Nederland gaat het gewoon als overal elders ter wereld: iemand die een bekende tegenkomt stelt altijd zijn gezelschap voor aan degene met wie hij in gesprek raakt. Uw man gedraagt zich dus tamelijk bot door u niet even te introduceren. Dat geldt voor iedereen die toevallig naast hem staat, dus niet alleen voor u als echtgenote, maar voor wie dan ook. Als het niet zijn bedoeling is om u als quantité négligeable te behandelen, moet hij zijn gedrag aanpassen: hij moet u altijd voorstellen. Breng dit nogmaals onder zijn aandacht. Als hij dit weer eens vergeet, kunt u hem, terwijl hij staat te praten, misschien aan zijn mouw trekken of hem tersluiks in zijn zij porren om hem hieraan te herinneren, zodat hij zijn verzuim herstelt.

Artikelen in Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan