Spring naar inhoud


Telefoon aan het ontbijt

Beste Beatrijs,

Voor de geboorte van ons kind hadden we een abonnement op de papieren krant die we bij het ontbijt lazen. Omdat we er zo weinig aan toe kwamen, zijn we overgestapt op de zaterdagkrant en doordeweeks een digitaal abonnement. Nu zitten we ’s morgens aan tafel en scrolt mijn man op zijn telefoon door het nieuws. In de praktijk ben ik dan vaak (niet altijd) degene die ons kind voert en is mijn man in zijn telefoon verzonken. Volgens hem is er geen verschil tussen nieuws in de krant lezen of op je telefoon. Ik wil als stelregel graag dat we geen telefoons gebruiken aan tafel. Op zaterdag komt de krant er wel bij, maar dat vind ik toch anders: we lezen elkaar columns voor, delen de krant, en hebben meer tijd, waardoor er voor iedereen – kind inbegrepen – genoeg aandacht is. Wat vindt u: wel of geen nieuws op je telefoon lezen bij het ontbijt?

Digitaal nieuws

Beste Digitaal nieuws,

De regel ‘geen telefoons aan tafel’ is een goed uitgangspunt. Tegelijk is het ontbijt niet zo vreselijk belangrijk. Mensen lezen graag een beetje nieuws bij het ontbijt. Zo groot is het verschil nu ook weer niet tussen een papieren krant opslaan of het nieuws op een tablet of telefoon lezen. Als uw man iets interessants tegenkomt, kan hij dit toch nog steeds aan u melden of even iets voorlezen? Het ontbijt is doorgaans niet de gelegenheid, waarbij mensen een coherent tafelgesprek houden, zoals bij het avondeten gebeurt. Het ontbijt doordeweeks is altijd al enigszins jachtig en onrustig, omdat iedereen daarna naar zijn werk (school, crèche) moet. Laat uw man gewoon even een duik in het nieuws nemen. Als hij de volgende keer de kleine eten geeft, kunt u zelf ook even een digitale blik op de wereld slaan.

Artikelen in Liefde en relaties, Telefoon.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Annemieke schrijft

    Wat wil je in de toekomst als je kinderen zelf ook een mobiele telefoon hebben? Iedereen zwijgend op zijn mobiel? Geef nu alvast zelf het goede voorbeeld en laat die telefoon weg bij het ontbijt. Langer dan 20 minuten duurt dat toch niet en de dag is lang genoeg.Sommige HTML is toegestaan