Spring naar inhoud


Boodschappen betalen

Beste Beatrijs,

Ik ben een jonge vrouw van 27 en doe wel eens een boodschap voor mijn ouders. Ze willen mij dan terugbetalen, maar dat hoeft voor mij niet. Zij hebben al zo veel voor mij gedaan. Ik wil niet onbeleefd zijn of ondankbaar, maar ik heb liever dat zij het houden voor als er straks geld nodig zou zijn. Ook willen ze mij met meer geld ondersteunen, maar ik wil dat niet. Hoe los ik dit op?

Wie betaalt voor wie?

Beste Wie betaalt voor wie,

Het is normaal om iemand die boodschappen voor je heeft gedaan en de kosten even heeft voorgeschoten terug te betalen. Als uw ouders u vragen om een pak melk en een pond spinazie mee te brengen, als u bij hen op bezoek gaat, lijkt het me vanzelfsprekend dat u samen met de gevraagde boodschappen het bonnetje overhandigt, waarna zij u het voorgeschoten bedrag terugbetalen. Waarom zou u dagelijkse boodschappen voor hen willen betalen? Dat brengt hen in een afhankelijke positie en bestempelt hen tot armlastigen. Als u iets aardigs voor hen wil doen, kunt u beter bij bezoek een extraatje voor hen meebrengen, iets wat ze zelf misschien niet zo snel zouden kopen: een mooie bos bloemen, sushi of in de zomer bijvoorbeeld een pond kersen. Zoiets is leuker dan een zak aardappels en een pak wc-papier voor hen betalen. Wat hun wens betreft om u met meer geld te ondersteunen, zeg vriendelijk maar duidelijk nee hiertegen en leg uit dat u dat niet nodig hebt, omdat u financieel prima voor uzelf kunt zorgen.

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


Een reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. henribik schrijft

    Beatrijs heeft gelijk over het betalen van de boodschappen: sterker nog als de dochter terugbetaling weigert zullen de ouders niet meer durven vragen om iets voor hen te kopen…
    .Sommige HTML is toegestaan